Az esküvő sminkje

Az esküvő sminkje

A házasságkötések legkedveltebb időszaka a nyár, nem véletlenül, hiszen a mesés esküvői ruhák ilyenkor mutatnak a legjobban. A nagy eseményre készülődve a fő cél, hogy a menyasszony gyönyörű legyen. Ezt az ismét divatos hófehér ruhaköltemények mellett a gondosan megválasztott, egész nap tartó frizurával illetve sminkkel érhetjük el.

Köztudott, hogy minden alkalom más-más megjelenést kíván, s ha valamikor, akkor az egybekelés napján óriási jelentősége van annak, hogy mit és hogyan viseljünk. Ezen a napon még akkor is kerülni kell a harsány színeket, ha egyébként ízlésünk megengedné azt. Az előkészület persze már korábban megkezdődik, mégpedig kozmetikai kezelésekkel, hiszen csak a gondosan előkészített bőrt lehet szépre sminkelni. A nagy esemény előtti napokat próbáljuk teljes lazítással tölteni, ezt nem csak bőrünk hálálja majd meg, de a hosszú nap megpróbáltatásait is könnyebben tudjuk átvészelni.

Ha kozmetikussal készíttetjük el a sminket, akkor kérjünk az esküvő előtt többféle próbasminket. Ez nagyon fontos, mert ha véletlenül nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk, az az egész napra és a hangulatunkra is rányomhatja bélyegét.

Aki inkább a saját kikészítés mellett dönt, mindenképpen bőrápolással kezdje a műveletet, hiszen nagyon fontos, hogy az arc üde maradjon. A megszokott tonikos áttörlés után csak pillekönnyű hidratáló krémet használjunk, hiszen a meleg és az izgalom hatására a bőr amúgy is kifényesedhet. A szépséghibákat korrektorral fedjük le, majd vizes szivaccsal vigyük fel a világos árnyalatú alapozót, erre ugyanis szebben esik a fény, és légiesebb hatású is. Púdert csak az arc középvonalára tegyünk, de a kompakt legyen mindig kéznél, hogy ha szükséges, fel tudjuk frissíteni a sminket. Az arcpirosítóval is bánjunk óvatosan, hiszen az amúgy is felfokozott hangulatú menyasszony természetesen is kissé pirospozsgás. A make-up kiválasztását ráadásul most nem pusztán a bőrünk és szemünk színe határozza meg, figyelembe kell venni a csokor szín-összeállítását is, amelynek harmonizálnia kell arcunkkal. Óvakodjunk az erős kontúroktól, amik keményítik a vonásokat, így a szájkontúr ceruza feladata most csak a vonalak szép formájának megrajzolása, színe megegyezik a rúzséval. Rúzsozás után púderezzük le ajkunkat, majd harapjunk papírzsebkendőre és újra fessük át. Így a festés tartósabb marad, nem utolsó szempont, hogy a vőlegényen sem hagy nyomot.

S, végül, de nem utolsó sorban következhet az illat kiválasztása. Erre a napra válasszunk könnyű virágillatot, még akkor is, ha egyébként a fűszeres parfümöket kedveljük. Itt sem árt figyelembe venni azt, hogy a menyasszonyi csokor milyen virágokból áll. Ha lehet olyan kölnivizet vásároljunk a nagy alkalomra, aminek összetevőjében ugyanaz a virág szerepel. Ha ugyanannak a márkának a tusfürdőjét, testápolóját használjuk, akkor a kellemes illatfelhőt még tartósabbá tehetjük.

Mindezt egy fantáziadús frizurával megkoronázhatjuk, s indulhat a nászmenet!

Győri Anna

Kapcsolódó Tartalom