Mit vigyünk magunkkal egy wellness-hétvégére?

Mit vigyünk magunkkal egy wellness-hétvégére?

Az utazás egyik kellemetlen procedúrája a csomagolás. Mit vigyünk magunkkal? Ne legyen sok a csomag, de mégis minden kéznél legyen, amire szükségünk lehet. Hogy megkönnyítsük a dolgot, íme néhány jó tanács a pipere összeállításához.

Akár úszunk vagy az élményfürdőben pancsolunk, akár napozunk, a bőrünk hamarabb kiszárad, ezért ebben az időszakban felejtsük el a szappant. Lehetőleg olyan tusfürdőt csomagoljunk, amely valamilyen bőrtápláló olajat is tartalmaz. A vizes programok, a napozás, a kirándulások és séták alkalmával a szél minden bőrt kiszárít. A száraz bőr nem csupán kellemetlen, húzódó érzést kelt, de nagyon hamar ráncosítja, foltosítja az arcot és a testet egyaránt. Ennek megakadályozásához könnyen felszívódó, de alapanyagokban gazdag, tápláló testápolót tegyünk a csomagba. Néhány márka újdonsága, hogy az ápoláson túl, kellemesen tonizál és frissít, amitől fittebbek leszünk, jobb lesz a közérzetünk. A testápolót naponta használjuk többször, de legalább a reggeli és esti tusolás után mindenképp.

Melegben a dezodor nélkülözhetetlen kellék. Arra viszontl ügyelni kell, hogy ne legyen alkoholos, mert az nap-érzékennyé teszi a hónaljat. Válasszunk stift dezodort, mert az jobban fed, mint a golyós változat. A deo nyáron mindig legyen illatmentes. Habár a wellness részlegben nem célszerű sminkelni, az arclemosó-tonik összeállítás sem hiányozhat a nesszeszerből. A klóros vizet, az óhatatlanul arcunkra kerülő apró porszemeket, izzadságot a szobába érve rögtön töröljük le gyengéd arctejjel, majd alkoholmentes tonikkal. Utána hidratáló, lehetőleg UV védővel ellátott arckrémet kenjünk fel.

A napozáshoz, fürdőzéshez készítsünk külön napozó szettet magunknak. A kozmetikai cégek jóvoltából megengedhetjük magunknak, hogy minden testrészünket olyan védelemmel lássuk el, amilyet igényel. A legérzékenyebb szemhéjakra és ajkakra készülnek a legmagasabb faktorszámú speciális fényvédő rudak. Az arcra, a nyakra és a fülcimpákra szintén erősebb fényvédőt tartalmazó napozót tegyünk. A testre kétféle napozót csomagoljunk: egy magasabb faktorszámút a napozás megkezdéséhez, és egy alacsonyabbat a már barnuló testre. Ezek a napozók lehetnek illatosak, ami kárpótol minket a parfüm napközbeni nélkülözéséért. Többségük kókuszos, vagy más egzotikus gyümölcsök finom aromájával leng körül minket.

A vacsorához és az esti programokhoz nélkülözhetetlen kedvenc sminkünk és a parfüm. A szépen lesült bőr kevesebb festéket igényel. Elég egy szép rúzs, vagy szájfény, egy kis arcpír, finom szemhéjpúder és egy szempillaspirál. Nincs is szükség alapozóra, púderre, szemkontúr-ceruzára. Napközben azonban egyiket se használjuk! Az arcfestéktől a napon foltossá válik a bőr, a parfüm pedig nemcsak foltosít, de a melegtől már-már bántóvá válik az illata. Kölnink legyen valóban kölnivíz, gyenge koncentrációjú, könnyű, friss aromájú és főként alkoholmentes.

Győri Anna