Amit még pótolhatsz

Amit még pótolhatsz

Ha a vakációt nem vízparton töltötted, és kimaradt a napozás is, a vénasszonyok nyara bőven kínál erre még lehetőséget. Sőt, a napon való sütkérezés ilyenkor még kellemesebb, nincs nagy hőség, a fényszögek is mások, az UVB és UVA sugarak kevésbé veszélyesek.

A mértékletes napozás során a szervezet a számára nélkülözhetetlen D-vitaminhoz is hozzájut, élelmiszerekből ugyanis nem tudja előállítani azt a mennyiséget, amire egész évben szükségünk van. Mert bár igaz, hogy a máj, tojás, halolaj és tengeri hal tartalmaz zsírban oldódó D-vitamint, de ezekből nem tudunk annyit fogyasztani, hogy megfelelő mennyiségű D-vitaminnal feltöltődjünk, pedig nagy szükség van rá a fertőzések és a csontritkulás elkerüléséhez. Fontos tehát, hogy amíg kellemes az idő, sokat legyünk a szabadban.

A kondicionáló termek programjait érdemesebb eltenni a szürke téli hónapokra, helyette váltsunk uszoda-bérletet. Az úszás minden porcikát megmozgat, és a legkellemesebb testmozgások egyike. A kellemes őszi hétvégéket használjuk fel kirándulásra, országon belüli barangolásokra, városnézésekre, wellness programokra, kicsit megnyújtva ezzel a nyarat. Találkozzunk minél többet barátainkkal, az együttlét nem csupán kellemesebbé teszi napjainkat, de a közösen szerzett élmények meghatványozzák a bennünket ért pozitív hatásokat, jótékonyan hatnak lelki, idegi, fizikai állapotunkra.
Kapcsolódó Tartalom