Vojtina Bábszínház - Debrecen

látnivalók Debrecenben

Vojtina Bábszínház - Debrecen

A debreceni Vojtina Bábszínház Magyarország egyik legismertebb bábszínháza . Az igényesen kivitelezett díszletek, a csodás bábfigurák mellett a képzett bábművészek produkciója teszi felejthetetlenné a Vojtina fellépéseit.

align= left 1975 szilveszterén 8 fiatal Giovannini Kornél vezetésével életre hívta a Vojtina bábegyüttest. Tarsolyukba tették Arany János Vojtina ars poeticája című versének költészetről vallott gondolatait, s elindultak Hetedhét ország ellen.



align= right A Vojtina Bábszínház ma is azon az úton jár, amelyen 1975-ben még együttesként elindult. Műsortervük elsősorban a magyar népmesékre, mondákra és a magyar klasszikusok alkotásaira épül, de válogatnak a nagy meseírók írásaiból is. Fontosnak tarják, hogy a színpadon szép magyar beszéd szólaljon meg, hogy őrizzük nyelvünk tisztaságát.

align= left 2001-ben vették birtokba Debrecen város szívében új színházukat, ahol kiállításokkal és az egész családnak szóló programokkal várják a kicsiket és nagyokat. Színházuk felvállalt törekvése, hogy az organikus műveltség rendszerében közelítsenek a népmesékhez, s próbálják kibontani azokat az emberformáló tanulságokat, amelyeket kötelességünk átadni a jövő nemzedéknek.

Cím:
Debrecen, Kálvin tér 13.
Település ismertető
  • Debrecen

    Debrecen Magyarország második legnagyobb városa, Hajdú-Bihar megye székhelye. A város az Alföldön fekszik, kb. 3...

Szállások Debrecenben



és környékén


További találatok: |