Nemzetközi Modern Múzeum - Hajdúszoboszló

látnivalók Hajdúszoboszlón

Nemzetközi Modern Múzeum - Hajdúszoboszló

A Nemzetközi Modern Múzeum alapítója a szoboszlói kötődésű Joseph Kadar Párizsban élő képzőművész. Anyaga, amely sokrétű, több irányzatot, számos műfajt és sokféle technikát foglal magába, a XX. század elejétől napjainkig terjed - a festmények, szobrok, kollázsok egyedi és sokszorosított grafikák, elektrografikák, (art electro-images), computer-grafikák, mail art post-mail-art, livres objets (könyv-tárgy), recup'art, fotók stb."

align= left Az 1996 szeptemberben megnyílt Nemzetközi Modern Múzeum alapítója a debreceni születésű, ám 1939-54 között Szoboszlón, később Párizsban élő Kádár József. Párizsban ismerkedett meg az elektrografikával, s azóta alkotásait számítógéppel, fénymásolóval készíti. A múzeumban több irányzat, műfaj és technika kap helyet a 20. század elejétől egészen napjainkig.

Az állandó kiállítás mellett időszaki kiállításokat tekinthet meg a látogató a kortársművészek legjelentősebb alkotóitól, mint Haraszty István, Keserű Ilona, Schéner Mihály, stb. A múzeum kertjében (mely nyáron zenei rendezvények helyszíne is) láthatjuk Csutoros Sándor, Győri László, Ezsiás István, Schéner Mihály, Szabó László és Rácz György szobrait.

További információk:
Bocskai István Múzeum
Hajdúszoboszló, Bocskai utca 12.
Nyitva tartás:
Nyáron: K-P 10-18
Télen: K-P.: 10-16
Tel.: +36 (52) 362-165
Település ismertető
  • Hajdúszoboszló

    Hajdúszoboszló az Alföld északi részén, Budapesttől 200 km-re található. Szoboszló környékén három jellegz...

Szállások Hajdúszoboszlón


További találatok: |

és környékén