Delizsánsz Kiállítóterem - Debrecen

látnivalók Debrecenben

Delizsánsz Kiállítóterem - Debrecen

Debrecen 1478-tól 1720-ig a postai szolgáltatást a mészárosok végezték, bár a 17. század második felében a városnak már volt fizetett postamestere, s a 17. század végétől királyi postaállomás is működött itt. Diószegi Sámuel – aki nem azonos az ismert botanikussal – saját házában rendezte be az első debreceni postaállomást.

A kiállításon megismerkedhetünk a posta- és távközlés történetével. A kiállítás érdekessége a Dr. Soó Rezső kétszeres Kossuth-díjas botanikus akadémikus városra hagyományozott, és a Bélyegmúzeum gondjaira bízott 225 000 darabos filatéliai gyűjteménye, valamint a debreceni régi postaházat bemutató dioráma is. A Delizsánsz Kiállítóterem a Déri Múzeum épületével pontosan szemben található.

Nyitva tartás: hétfő és péntek szünnap, más napokon 11.00 és 17.00 óra között látogatható. Zárva: január 1-jén, november 1-jén, valamint december 24-én, 25-én és 26-án.

Cím:
Múzeum utca 3. (a Déri Múzeummal szemben)

  • Debrecen

    Debrecen Magyarország második legnagyobb városa, Hajdú-Bihar megye székhelye. A város az Alföldön fekszik, kb. 30 km-re a román határtól. Budapesttől mért távolsága közúton kb. 224 km...Debreceni programok

Szállások Debrecenbenés környékén


lapozás: | |
Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu